Ολυμπία - Δελφοί - Μετέωρα

delfoi-metewra-banner

Επισκεφθείτε τρεις τοποθεσίες Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO μέσα από μία τριήμερη ιδιωτική περιήγηση.

 Περιγραφή:

Διώρυγα της Κορίνθου (ισθμός):

Η ιδέα για μια συντόμευση ώστε τα ιστιοπλοϊκά σκάφη να μην περιπλέουν την Πελοπόννησο είχε εξετασθεί για πολύ καιρό από τους Αρχαίους Ελληνες. Η πρώτη απόπειρα να ανοιχτεί εκεί μία διώρυγα έγινε από τον τύραννο Περίανδρο τον 7ο αιώνα π.Χ. Εγκατέλειψε το έργο λόγω τεχνικών δυσκολιών και αντί αυτού κατασκεύασε μια απλούστερη και λιγότερο δαπανηρή χερσαία λίθινη ράμπα, ονόματι Δίολκο, ως οδό διέλευσης. Απομεινάρια της Διόλκου υπάρχουν ακόμη σήμερα δίπλα στη σύγχρονη διώρυγα. Oταν οι Ρωμαίοι απέκτησαν τον έλεγχο της Ελλάδας επιχειρήθηκαν αρκετές διαφορετικές λύσεις. Επί της βασιλείας του Τιβέριου μηχανικοί προσπάθησαν να σκάψουν μια διώρυγα αλλά απέτυχαν λόγω έλλειψης σύγχρονου εξοπλισμού. Το 67 μ.Χ. ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Νέρων διέταξε 6.000 δούλους να σκάψουν μια διώρυγα με φτυάρια. Την επόμενη χρονιά ο Νέρων πέθανε και ο διάδοχός του Γάλβας εγκατέλειψε το έργο ως πολύ δαπανηρό. Στη νεότερη εποχή η ιδέα προτάθηκε για πρώτη φορά σοβαρά το 1830, αμέσως μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και ολοκληρώθηκε το 1893 μετά από εργασίες ένδεκα ετών.

Ολυμπία:

Η Ολυμπία, υπήρξε το πιο δοξασμένο ιερό της αρχαίας Ελλάδας αφιερωμένο στον Δία. Ήταν ο τόπος διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων οι οποίοι τελούνταν στο πλαίσιο των Ολυμπίων, της πιο σημαντικής εορτής των Ελλήνων κατά το μεγαλύτερο διάστημα της αρχαιότητας. Αντίστοιχες γιορτές ήταν τα Πύθια που διοργανώνονταν προς τιμήν του Απόλλωνος στους Δελφούς, τα Ίσθμια προς τιμήν του Ποσειδώνος στον Ισθμό της Κορίνθου και τα Νέμεα, επίσης προς τιμήν του Διός στο ιερό του στη Νεμέα.

Στην Ολυμπία, εντός του μεγαλοπρεπούς ναού του θεού, βρισκόταν το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Διός, έργο του Φειδία, το οποίο ήταν γνωστό στην αρχαιότητα ως ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου. Η αφετηρία των Ολυμπιακών Αγώνων τοποθετείται στο 776 π.Χ. και τελούνταν κάθε τέσσερα χρόνια. Την Ελληνιστική περίοδο ανεγέρθηκαν αρκετά οικοδομήματα, κυρίως κοσμικού χαρακτήρα, όπως το Γυμνάσιο και η Παλαίστρα, και στα ρωμαϊκά χρόνια έγιναν μετασκευές στα ήδη υπάρχοντα. Οικοδομήθηκαν επίσης θέρμες, πολυτελείς κατοικίες και το υδραγωγείο.

Δελφοί:

Οι Δελφοί ήταν αρχαία ελληνική πόλη στην οποία λειτούργησε το σημαντικότερο μαντείο του αρχαιοελληνικού κόσμου. Η πόλη αναφέρεται από τους ομηρικούς χρόνους με την ονομασία Πυθώ. Στην αρχή των ιστορικών χρόνων ήταν μία από τις πόλεις της αρχαίας Φωκίδας, αλλά σταδιακά ο ρόλος της πόλης ενισχύθηκε και εξελίχθηκε σε πανελλήνιο κέντρο και ιερή πόλη των αρχαίων Ελλήνων. Οι Δελφοί διατήρησαν τη σημαντική τους θέση μέχρι τα τέλη του 4ου αιώνα μ.Χ., οπότε δόθηκε οριστικό τέλος στη λειτουργία του μαντείου με διάταγμα του αυτοκράτορα Θεοδοσίου Α΄. 

Μετέωρα:

Τα Μετέωρα είναι ένα σύμπλεγμα από τεράστιους σκοτεινόχρωμους βράχους από ψαμμίτη οι οποίοι υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα, κοντά στα πρώτα υψώματα της Πίνδου και των Χασίων. Τα μοναστήρια των Μετεώρων, που είναι χτισμένα στις κορυφές κάποιων από τους βράχους, είναι σήμερα το δεύτερο πλέον σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, ύστερα από το Άγιο Όρος. Από τα τριάντα που υπήρξαν ιστορικά, σήμερα λειτουργούν μόνον επτά, τα οποία, από το 1988, περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Εκδρομή:

Ημέρα 1η: Αναχωρούμε νωρίς το πρωί και μέσω της εθνικής οδού φτάνουμε στον ισθμό της Κορίνθου όπου και θα προγματοποιήσουμε ολιγόλεπτη στάση. Συνεχίζουμε και κατευθυνόμαστε προς την Ολυμπία το μέρος όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί αγώνες. Εκεί μπορείτε να θαυμάσετε τον Ναό του Δία και της Ήρας εκεί όπου ξεκινά η ολυμπιακή φλόγα. Επισκεφθείτε την παλαίστρα, γυμνάσια καθώς, το εργαστήριο του Φειδία και το αρχαίο στάδιο. Συνεχίζουμε προς το μουσείο της αρχαίας Ολυμπίας και θαυμάζοντας τα υπέροχα μαρμάρινα γλυπτά. Μετά το μεσημεριανό γεύμα, αναχωρούμε για Δελφούς, περνώντας από τη γέφυρα του Ρίου Αντιρρίου, μία από τις μεγαλύτερες κρεμμαστές γέφυρες της Ευρώπης.

Ημέρα 2η: Από τους Δελφούς στην Καλαμπάκα. Εξερευνήστε τους Δελφούς το αρχαίο κέντρο του Κόσμου. Δείτε το ναό του Απόλλωνα δίπλα στον οποίο πίστευαν ότι είναι ο Ομφαλός της Γης και το θέατρο με το στάδιο στην κορυφή του λόφου. Αξίζει να επισκεφθούμε το μουσείο των Δελφών. Στο τέλος και αφού γευματίσετε, αναχωρούμε για Καλαμπάκα όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

Ημέρα 3η: Από τα Μετέωρα επιστροφή στην Αθήνα. Ξεκινώντας νωρίς το πρωί οδηγούμε προς τα Μετέωρα όπου και θα επισκεφθούμε τα δύο Βυζαντινά μοναστήρια που βρίσκονται στην κορυφή ενός γιγαντιαίου φυσικού βράχου με περίεργο σχήμα. Αφού γευματίσετε, ξεκινά η επιστροφή μας στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση στις Θερμοπύλες εκεί όπου ο Βασιλιάς της Σπάρτης Λεωνίδας μαζί με άλλους 300 οπλίτες σταμάτησαν τον Ξέρξη κατά την εισβολή του στην Ελλάδα. Θα συναντήσουμε το Άγαλμα του Λεωνίδα με την επιγραφή '' Μολών Λαβέ''. Μετά από αυτή τη σύντομη στάση μας, επιστρέφουμε στην Αθήνα.

Ενδεικτικό πρόγραμμα: (μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα, σύμφωνα με τις δικές σας απαιτήσεις)

1η ΗΜΕΡΑ:

08.00: Αναχώρηση από το ξενοδοχείο σας στην Αθήνα.

09.15: Αφιξη στον ισθμό της Κορίνθου (μισή ώρα στάση)

12.30: Αφιξη στο αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (περιήγηση 1,5 ώρες)

13.00: Αφιξη στο Ναύπλιο και μεσημεριανό φαγητό.

15.00: Αφιξη στις Μυκήνες (περιήγησ 2 ώρες)

19.30: Αφιξη στην Ολυμπία (διανυκτέρευση)

2η ΗΜΕΡΑ:

09.00: Περιήγηση στην Αρχαία Ολυμπία  (4 ώρες).

13.00: Μεσημεριανό φαγητό.

18.00: Αφιξη στους Δελφούς (διανυκτέρευση)

 3η ΗΜΕΡΑ:

09.00: Περιήγηση στους Δελφούς  (4 ώρες).

13.30: Μεσημεριανό φαγητό.

18.00: Αφιξη στην Αθήνα

Σημειώστε οτι η φωτογράφιση επιτρέπεται σε όλη την περιοδεία. Συνίσταται να φοράτε άνετα ρούχα και παπούτσια. Προτείνονται ανεπιφύλακτα τα γυαλιά ηλίου και αντιηλιακό.

Κράτηση - τιμές:

Οι τιμές διαμορφώνονται ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων που συμμετέχουν και το αυτοκίνητο που χρησιμοποείται. Ενδεικτικά για τρία έως τέσσερα άτομα με αυτοκίνητο Mercedes A/C sedan taxi η τιμή ξεκινάει από 800€.

Σημαντικές παρατηρήσεις:

* Κατά την διάρκεια της οδήγησης στο εσωτερικό του οχήματος, οι οδηγοί παρέχουν σχολιασμό μόνο όταν αυτό κρίνεται ασφαλές. Η ασφάλειά σας αποτελεί την πρώτη μας προτεραιότητα.

* Η Ελλάδα έχει αυστηρούς νόμους και κανονισμούς σχετικά με την ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους. Για τον λόγο αυτό οι οδηγοί μας μπορούν να σας προσφέρουν σχόλια σχετικά με τις τοποθεσίες μόνο μέσα στο όχημα και πάντα εκτός αρχαιολογικών χώρων.

* Μόνο ξεναγοί με άδεια μπορούν να σας συνοδεύουν ή να σας καθοδηγήσουν στις τοποθεσίες που επισκέπτεστε. Αν θέλετε να έχετε προσωπικό ξεναγό παρακαλούμε να συμπεριλάβετε αυτό στο αίτημά σας και εμείς μπορουμε να το διευθετήσουμε. Βέβαια μπορείτε πάντα να χρησιμοποιέιτε τα αυτόματα συστήματα ξενάγησης των αρχαιολογικών χώρων.

* Οι οδηγοί θα σας αφήσουν όσο πιο κοντά είναι νομικά δυνατόν στους τόπους επίσκεψης και σύμφωνα με τους νόμους κίνησης της Ελλάδα. Στο ίδιο σημείο θα σας περιμένουν για την αναχώρηση.

* Οι τιμές περιλαμβάνουν όλους τους φόρους, καύσιμα, ασφάλεια και τέλη στάθμευσης. Δεν περιλαμβάνουν εισητήρια σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία. Ρωτήστε μας για τις τιμές των μουσείων και των αρχαιολγικών χώρων.

* Επίσης δεν περιλαμβάνονται η διαμονή σε ξενοδοχεία, φιλοδωρήματα το φαγητό και προσωπικά σας έξοδα του ταξιδιού. Εαν το θελήσετε είμαστε στην διάθεσή σας να κλείσουμε για εσάς ξενοδοχεία και εστιατόρια για την διαμονή σας σε πολύ καλή ποιότητα και τιμή. 

Τρόποι πληρωμής:

Η πληρωμή για την εκδρομή γίνεται σε Ευρώ στο τέλος του ταξιδιού σας. Μπορείτε επίσης να προ-πληρώσετε μέσω PayPal ή πιστωτικών καρτών (Visa - Mastercard - American Express). Απλά ενημερώστε μας μέσω e-mail αν θέλετε προπληρωμή.

Επιπλέον πληροφορίες

Επικοινωνήστε με την Taxipoint για να σχεδιάσουμε μαζί το εκδρομικό πακέτο που επιθυμείτε

Επικοινωνία