Αρχαία Κόρινθος - Μυκήνες - Επίδαυρος - Ολυμπία

epidavros-banner

Σε μία τριήμερη περιήγηση επισκεφθείτε μερικά από τα πιο ιστορικά μέρη της Ελλάδας. Δείτε μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Μία εκδρομή για τους λάτρεις της αρχαιότητας. Επισκεφθείτε την Κόρινθο και δείτε τα μέρη που επισκέφθηκε ο Απόστολος Παύλος. Την αγορά και τον Ναό του Απόλλωνα. Γνωρίστε τις μυκήνες, το θέατρο της Επιδαύρου και την Αρχαία Ολυμπία.

 

Διώρυγα της Κορίνθου (ισθμός):

Η ιδέα για μια συντόμευση ώστε τα ιστιοπλοϊκά σκάφη να μην περιπλέουν την Πελοπόννησο είχε εξετασθεί για πολύ καιρό από τους Αρχαίους Ελληνες. Η πρώτη απόπειρα να ανοιχτεί εκεί μία διώρυγα έγινε από τον τύραννο Περίανδρο τον 7ο αιώνα π.Χ. Εγκατέλειψε το έργο λόγω τεχνικών δυσκολιών και αντί αυτού κατασκεύασε μια απλούστερη και λιγότερο δαπανηρή χερσαία λίθινη ράμπα, ονόματι Δίολκο, ως οδό διέλευσης. Απομεινάρια της Διόλκου υπάρχουν ακόμη σήμερα δίπλα στη σύγχρονη διώρυγα. Oταν οι Ρωμαίοι απέκτησαν τον έλεγχο της Ελλάδας επιχειρήθηκαν αρκετές διαφορετικές λύσεις. Επί της βασιλείας του Τιβέριου μηχανικοί προσπάθησαν να σκάψουν μια διώρυγα αλλά απέτυχαν λόγω έλλειψης σύγχρονου εξοπλισμού. Το 67 μ.Χ. ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Νέρων διέταξε 6.000 δούλους να σκάψουν μια διώρυγα με φτυάρια. Την επόμενη χρονιά ο Νέρων πέθανε και ο διάδοχός του Γάλβας εγκατέλειψε το έργο ως πολύ δαπανηρό. Στη νεότερη εποχή η ιδέα προτάθηκε για πρώτη φορά σοβαρά το 1830, αμέσως μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και ολοκληρώθηκε το 1893 μετά από εργασίες ένδεκα ετών.

Κόρινθος:

Η αρχαία Κόρινθος ήταν σημαντική πόλη-κράτος της αρχαίας Πελοποννήσου. Η αρχαία Κόρινθος έλεγχε την νευραλγική θέση του Ισθμού και αποτελούσε το σημαντικότερο εμπορικό κόμβο του αρχαίου κόσμου, μέχρι να απειληθεί από την Αθήνα. Η Κόρινθος θεωρούταν η πλουσιότερη πόλη του αρχαίου κόσμου.

Επίδαυρος:

Η Επίδαυρος είναι ιστορική πόλη του νομού Αργολίδας στην ανατολική του πλευρά. Είναι κτισμένη στους πρόποδες ορέων, όπου, σύμφωνα με τη μυθολογία, γεννήθηκε ο Ασκληπιός όπου η λατρεία του ξεκίνησε εκεί για πρώτη φορά τον 6ο π.Χ. αιώνα. Η στρατηγική της θέση, αλλά, κυρίως, το Ασκληπιείο της, συντέλεσαν, ώστε η πόλη να γνωρίσει πρωτοφανή ανάπτυξη. Ο πρώτος οικισμός της ανήκει στην προϊστορική εποχή.

Ναύπλιο:

Το Ναύπλιο ή Ανάπλι είναι πόλη της Πελοποννήσου, πρωτεύουσα του Νομού Αργολίδας Είναι μια απ' τις πιο γραφικές πόλεις της χώρας, και υπήρξε πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους κατά την περίοδο 1828 - 1833. Έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός. Το Ναύπλιο είναι γνωστό για το Μπούρτζι, μικρό φρούριο χτισμένο σε νησίδα μέσα στο λιμάνι, για το Παλαμήδι, ενετικό φρούριο που δεσπόζει στην πόλη, για την Ακροναυπλία (Ιτς-Καλέ), καθώς και ως τόπος δολοφονίας του Ιωάννη Καποδίστρια. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία στην τοποθεσία της σημερινής πόλης ίδρυσε ο Ναύπλιος τη Ναυπλία, η οποία οχυρώθηκε με κυκλώπεια τείχη. Αρχαιολογικά ευρήματα αποδεικνύουν την ύπαρξη της πόλης από τα μυκηναϊκά κιόλας χρόνια.

Μυκήνες:

Οι Μυκήνες (Μυκήναι, Μυκήνη) ήταν αρχαία πόλη της Αργολίδας απέναντι απ' τον Αργολικό κόλπο. Κατά τη δεύτερη χιλιετηρίδα προ Χριστού, οι Μυκήνες ήταν ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα του ελληνικού πολιτισμού, αποτελώντας ένα ισχυρό στρατιωτικό φρούριο που δέσποζε στο μεγαλύτερο μέρος της νότιας Ελλάδας. Η περίοδος της ελληνικής ιστορίας μεταξύ 1600 π.Χ. έως περίπου το 1100 π.Χ. ονομάζεται «μυκηναϊκή», αναφερόμενη στις Μυκήνες. Στο απόγειο της δόξας τους, το 1350 π.Χ., το κάστρο και η κάτω πόλη είχαν 30.000 κατοίκους και ήταν έκτασης 32 εκταρίων. Πρώτος ο Όμηρος αναφέρει την πόλη περιγράφοντάς την με τα λόγια «ευρυάγυιαν, πολύχρυσον».

Ολυμπία:

Η Ολυμπία, υπήρξε το πιο δοξασμένο ιερό της αρχαίας Ελλάδας αφιερωμένο στον Δία. Ήταν ο τόπος διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων οι οποίοι τελούνταν στο πλαίσιο των Ολυμπίων, της πιο σημαντικής εορτής των Ελλήνων κατά το μεγαλύτερο διάστημα της αρχαιότητας. Αντίστοιχες γιορτές ήταν τα Πύθια που διοργανώνονταν προς τιμήν του Απόλλωνος στους Δελφούς, τα Ίσθμια προς τιμήν του Ποσειδώνος στον Ισθμό της Κορίνθου και τα Νέμεα, επίσης προς τιμήν του Διός στο ιερό του στη Νεμέα.
Στην Ολυμπία, εντός του μεγαλοπρεπούς ναού του θεού, βρισκόταν το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Διός, έργο του Φειδία, το οποίο ήταν γνωστό στην αρχαιότητα ως ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου. Η αφετηρία των Ολυμπιακών Αγώνων τοποθετείται στο 776 π.Χ. και τελούνταν κάθε τέσσερα χρόνια. Την Ελληνιστική περίοδο ανεγέρθηκαν αρκετά οικοδομήματα, κυρίως κοσμικού χαρακτήρα, όπως το Γυμνάσιο και η Παλαίστρα, και στα ρωμαϊκά χρόνια έγιναν μετασκευές στα ήδη υπάρχοντα. Οικοδομήθηκαν επίσης θέρμες, πολυτελείς κατοικίες και το υδραγωγείο.

Σχετικά με την εκδρομή:

Ημέρα 1η: Από την Αθήνα στην Κόρινθο, την Επίδαυρο και το Ναύπλιο.

Ξεκινώντας από την Αθήνα, κατευθυνόμαστε μέσω της εθνικής οδού στην Κόρινθο. Φτάνοντας στον ισθμό της Κορίνθου ακολουθεί μικρή στάση. Φτάνουμε στην Κόρινθο, μία από τις πιο πλούσιες πόλεις στα αρχαία χρόνια. Μία πόλη που έζησε ο απόστολος Παύλος για 2 χρόνια. Η περιήγησή σας περιλαμβάνει στην αγορά και τον ναό του Απόλλωνα.
Συνεχίζουμε για την Επίδαυρο όπου θα συναντήσουμε το λιμάνο τον Κεχραιών, εκεί όπου γεννήθηκε ο Ασκληπιός. Μπορείτε να επισκεφθείτε το αμφιθέατρο της Επιδαύρου το οποίο παρουσιάζει εξαιρετική ακουστική και συμμετρία. Τέλος, κατευθυνόμαστε προς Ναύπλιο και στην παλιά πόλη με την Βενετσιάνικη αρχιτεκτονική. Περιηγηθείτε την υπόλοιπη μέρα στην πόλη όπου και θα διανυκτερεύσετε.

Ημέρα 2η: Από το Ναύπλιο στις Μυκήνες και την Ολυμπία.

Μετά το πρωινό γεύμα, αναχωρούμε για το Ναύπλιο στον νομό Αργολίδας, όπου και θα φτάσουμε στις Μυκήνες, σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αρχαία μνημεία του Ελληνικού πολιτισμού. Οι Μυκήνες ήταν το βασίλειο του Αγαμέμνωνα, ηγέτη του Ελληνικού στρατού κατά την διάρκεια του Τροϊκού πολέμου. Μετά τις Μυκήνες και αφού γευματίσετε εκεί, αναχωρούμε προς Ολύμπια, οδηγώντας μέσα από τα βουνά της κεντρικής Πελοππονήσου. Διανυκτέρευση στα Ολύμπια.

Ημέρα 3η: Από την Ολυμπία επιστροφή στην Αθήνα.

Μετά το πρωινό γεύμα επισκεφθείτε και εξερευνήστε τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας. Δείτε το ναό του Δία, τον ναό της Ήρας εκεί όπου άναψε η ολυμπιακή φλόγα και τα γυμνάσια εκεί όπου γυμνάζοντας γυμνοί οι αθλητές. Τέλος μπορείτε να επισκεφθείτε το μουσείο. Ακολουθεί γεύμα και επιστροφή στην Αθήνα το απόγευμα.
Ενδεικτικό πρόγραμμα: (μπορεί α διαμορφωθεί σύμφωνα με τις δικές σας απαιτήσεις).

1η ΗΜΕΡΑ:

08.00: Αναχώρηση από το ξενοδοχείο σας στην Αθήνα.
09.15: Αφιξη στον ισθμό της Κορίνθου (μισή ώρα στάση)
11.00: Αφιξη στην Αρχαία Κόρινθο. (περιήγηση 2 ώρες)
13.00: Μεσημεριανό φαγητό.
16.00: Αφιξη στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.
18.00: Αφιξη στο Ναύπλιο (ελεύθερη ώρα - διανυκτέρευση)

2η ΗΜΕΡΑ:

09.00: Επίσκεψη στο φρούριο Παλαμήδι (περιήγηση 1 ώρα)
11.00: Αφιξη στις Μυκήνες (περιήγηση 2 ώρες)
13.00: Μεσημεριανό φαγητό.
16.00: Αφιξη στηνν Αρχαία Ολυμπία (διανυκτέρευση)

3η ΗΜΕΡΑ:

09.00: Περιήγηση στην Αρχαία Ολυμπία (4 ώρες).
13.30: Μεσημεριανό φαγητό.
18.00: Αφιξη στην Αθήνα

Σημειώστε οτι η φωτογράφιση επιτρέπεται σε όλη την περιοδεία. Συνίσταται να φοράτε άνετα ρούχα και παπούτσια. Προτείνονται ανεπιφύλακτα τα γυαλιά ηλίου και αντιηλιακό.

Κράτηση - τιμές:

Οι τιμές διαμορφώνονται ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων που συμμετέχουν και το αυτοκίνητο που χρησιμοποείται. Ενδεικτικά για τρία έως τέσσερα άτομα με αυτοκίνητο Mercedes A/C sedan taxi η τιμή ξεκινάει από 800€.

Σημαντικές παρατηρήσεις:

* Κατά την διάρκεια της οδήγησης στο εσωτερικό του οχήματος, οι οδηγοί παρέχουν σχολιασμό μόνο όταν αυτό κρίνεται ασφαλές. Η ασφάλειά σας αποτελεί την πρώτη μας προτεραιότητα.
* Η Ελλάδα έχει αυστηρούς νόμους και κανονισμούς σχετικά με την ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους. Για τον λόγο αυτό οι οδηγοί μας μπορούν να σας προσφέρουν σχόλια σχετικά με τις τοποθεσίες μόνο μέσα στο όχημα και πάντα εκτός αρχαιολογικών χώρων.
* Μόνο ξεναγοί με άδεια μπορούν να σας συνοδεύουν ή να σας καθοδηγήσουν στις τοποθεσίες που επισκέπτεστε. Αν θέλετε να έχετε προσωπικό ξεναγό παρακαλούμε να συμπεριλάβετε αυτό στο αίτημά σας και εμείς μπορουμε να το διευθετήσουμε. Βέβαια μπορείτε πάντα να χρησιμοποιέιτε τα αυτόματα συστήματα ξενάγησης των αρχαιολογικών χώρων.
* Οι οδηγοί θα σας αφήσουν όσο πιο κοντά είναι νομικά δυνατόν στους τόπους επίσκεψης και σύμφωνα με τους νόμους κίνησης της Ελλάδα. Στο ίδιο σημείο θα σας περιμένουν για την αναχώρηση.
* Οι τιμές περιλαμβάνουν όλους τους φόρους, καύσιμα, ασφάλεια και τέλη στάθμευσης. Δεν περιλαμβάνουν εισητήρια σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία. Ρωτήστε μας για τις τιμές των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων.
* Επίσης δεν περιλαμβάνονται η διαμονή σε ξενοδοδχεία, φιλοδωρήματα το φαγητό και προσωπικά σας έξοδα του ταξιδιού. Εαν το θελήσετε είμαστε στην διάθεσή σας να κλείσουμε για εσάς ξενοδοχεία και εστιατόρια για την διαμονή σας σε πολύ καλή ποιότητα και τιμή.

Τρόποι πληρωμής:

Η πληρωμή για την εκδρομή γίνεται σε Ευρώ στο τέλος του ταξιδιού σας. Μπορείτε επίσης να προ-πληρώσετε μέσω PayPal ή πιστωτικών καρτών (Visa - Mastercard - American Express). Απλά ενημερώστε μας μέσω e-mail αν θέλετε προπληρωμή.

Επιπλέον πληροφορίες

Επικοινωνήστε με την Taxipoint για να σχεδιάσουμε μαζί το εκδρομικό πακέτο που επιθυμείτε

Επικοινωνία