Επίδαυρος - Ναύπλιο - Μυκήνες - Ολυμπία - Δελφοί

naffplio-banner-2day

Επισκεφθείτε τους τρείς πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους από την Κλασσική εποχή της Ελλάδας σε μία 3 ήμερη περιήγηση με τις υπηρεσίες της Taxipoint.

Επισκεφθείτε μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, όπως το τάφο του Αγαμέμνωνα και επισκεφθείτε το φανταστικό αρχαιολογικό χώρο και μουσείο των Δελφών.


 Περιγραφή:

Επίδαυρος:

Η Επίδαυρος είναι ιστορική πόλη του νομού Αργολίδας στην ανατολική του πλευρά. Είναι κτισμένη στους πρόποδες ορέων, όπου, σύμφωνα με τη μυθολογία, γεννήθηκε ο Ασκληπιός όπου η λατρεία του ξεκίνησε εκεί για πρώτη φορά τον 6ο π.Χ. αιώνα. Η στρατηγική της θέση, αλλά, κυρίως, το Ασκληπιείο της, συντέλεσαν, ώστε η πόλη να γνωρίσει πρωτοφανή ανάπτυξη. Οι κάτοικοί της ασχολούνταν κυρίως με τη ναυτιλία. Ο πρώτος οικισμός της ανήκει στην προϊστορική εποχή. 

Ναύπλιο:

Το Ναύπλιο ή Ανάπλι είναι πόλη της Πελοποννήσου, πρωτεύουσα του Νομού Αργολίδας και ο κυριότερος λιμένας της ανατολικής Πελοποννήσου. Είναι μια απ' τις πιο γραφικές πόλεις της χώρας, και υπήρξε πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους κατά την περίοδο 1828 - 1833. Το Ναύπλιο είναι γνωστό για το Μπούρτζι, μικρό φρούριο χτισμένο σε νησίδα μέσα στο λιμάνι, για το Παλαμήδι, ενετικό φρούριο που δεσπόζει στην πόλη, για την Ακροναυπλία (τουρκ. Ιτς-Καλέ), έτερο φρούριο ενετικό, καθώς και ως τόπος δολοφονίας του Ιωάννη Καποδίστρια. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία στην τοποθεσία της σημερινής πόλης ίδρυσε ο Ναύπλιος τη Ναυπλία, η οποία οχυρώθηκε με κυκλώπεια τείχη. Αρχαιολογικά ευρήματα αποδεικνύουν την ύπαρξη της πόλης από τα μυκηναϊκά κιόλας χρόνια.

Μυκήνες:

Οι Μυκήνες (Μυκήναι, Μυκήνη) ήταν αρχαία πόλη της Αργολίδας απέναντι απ' τον Αργολικό κόλπο. Ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών βρίσκεται περίπου 90 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αθήνας, στη βορειοανατολική Πελοπόννησο. Κατά τη δεύτερη χιλιετηρίδα προ Χριστού, οι Μυκήνες ήταν ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα του ελληνικού πολιτισμού, αποτελώντας ένα ισχυρό στρατιωτικό φρούριο που δέσποζε στο μεγαλύτερο μέρος της νότιας Ελλάδας. Στο απόγειο της δόξας τους, το 1350 π.Χ., το κάστρο και η κάτω πόλη είχαν 30.000 κατοίκους και ήταν έκτασης 32 εκταρίων. Πρώτος ο Όμηροςαναφέρει την πόλη περιγράφοντάς την με τα λόγια «ευρυάγυιαν, πολύχρυσον».

Ολυμπία:

Η Ολυμπία, υπήρξε το πιο δοξασμένο ιερό της αρχαίας Ελλάδας αφιερωμένο στον Δία. Ήταν ο τόπος διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων οι οποίοι τελούνταν στο πλαίσιο των Ολυμπίων, της πιο σημαντικής εορτής των Ελλήνων κατά το μεγαλύτερο διάστημα της αρχαιότητας. Αντίστοιχες γιορτές ήταν τα Πύθια που διοργανώνονταν προς τιμήν του Απόλλωνος στους Δελφούς, τα Ίσθμια προς τιμήν του Ποσειδώνος στον Ισθμό της Κορίνθου και τα Νέμεα, επίσης προς τιμήν του Διός στο ιερό του στη Νεμέα.

Στην Ολυμπία, εντός του μεγαλοπρεπούς ναού του θεού, βρισκόταν το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Διός, έργο του Φειδία, το οποίο ήταν γνωστό στην αρχαιότητα ως ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου. Η αφετηρία των Ολυμπιακών Αγώνων τοποθετείται στο 776 π.Χ. και τελούνταν κάθε τέσσερα χρόνια. Την Ελληνιστική περίοδο ανεγέρθηκαν αρκετά οικοδομήματα, κυρίως κοσμικού χαρακτήρα, όπως το Γυμνάσιο και η Παλαίστρα, και στα ρωμαϊκά χρόνια έγιναν μετασκευές στα ήδη υπάρχοντα. Οικοδομήθηκαν επίσης θέρμες, πολυτελείς κατοικίες και το υδραγωγείο. Η λειτουργία του ιερού χώρου συνεχίσθηκε κανονικά τα πρώτα χριστιανικά χρόνια επί Μεγάλου Κωνσταντίνου. Το 393 μ.Χ. έγιναν οι τελευταίοι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Σχετικά με την εκδρομή:

Ημέρα 1η: Από την Αθήνα στην Επίδαυρο, το Νάυπλιο, τις Μυκήνες και διανυκτέρευση στην Ολυμπία. 

Μετά την αναχώρησή μας από την Αθήνα κατευθυνόμαστε προς Κόρινθο όπου και θα περάσουμε τον Ισθμό, κάνοντας όμως μία σύντομη στάση. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας προς την Επίδαυρο. Μετά από την επίσκεψή μας στον αρχαιολογικό χώρο της Επιδαύρου, συνεχίζουμε για Ναύπλιο και μετά από μία σύντομη στάση κατευθυνόμαστε προς Μυκήνες όπου θα μπορείτε να θαυμάσετε το Τάφο του Αγαμέμνωνα. Αφού γευματίσετε αναχωρούμε στην Ολυμπία για διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η: Από την Ολυμπία στους Δελφούς.

Μετά το πρωινό σας γεύμα, επισκεπτόμαστε τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας, όπου και θα περιηγηθείτε στο αρχαίο στάδιο, το αρχαιολογικό μουσείο. Ακολουθεί ταξίδι μέχρι τους Δελφούς όπου και θα διανυκτερεύσετε.

Ημέρα 3η: Από τους Δελφούς στην Αθήνα.

Μετά το πρωινό γεύμα, θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε όλο το πρωί τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών. Επισκεφθείτε το Ιερό της Αθηνάς και τον Ναό του Απόλλωνα.

Ενδεικτικό πρόγραμμα: (μπορεί να διαμορφωθεί σύμφωνα με τις δικές σας απαιτήσεις)

 

1η ΗΜΕΡΑ:

08.00: Αναχώρηση από το ξενοδοχείο σας στην Αθήνα.

09.15: Αφιξη στον ισθμό της Κορίνθου (μισή ώρα στάση)

11.00: Αφιξη στο αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (περιήγηση 1,5 ώρες)

13.00: Αφιξη στο Ναύπλιο και μεσημεριανό φαγητό.

15.00: Αφιξη στις Μυκήνες (περιήγησ 2 ώρες)

19.30: Αφιξη στην Ολυμπία (διανυκτέρευση)

2η ΗΜΕΡΑ:

09.00: Περιήγηση στην Αρχαία Ολυμπία  (4 ώρες).

13.00: Μεσημεριανό φαγητό.

18.00: Αφιξη στους Δελφούς (διανυκτέρευση)

3η ΗΜΕΡΑ:

09.00: Περιήγηση στους Δελφούς  (4 ώρες).

13.30: Μεσημεριανό φαγητό.

18.00: Αφιξη στην Αθήνα


Σημειώστε οτι η φωτογράφιση επιτρέπεται σε όλη την περιοδεία. Συνίσταται να φοράτε άνετα ρούχα και παπούτσια. Προτείνονται ανεπιφύλακτα τα γυαλιά ηλίου και αντιηλιακό.

Κράτηση - τιμές:

Οι τιμές διαμορφώνονται ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων που συμμετέχουν και το αυτοκίνητο που χρησιμοποείται. Ενδεικτικά για τρία έως τέσσερα άτομα με αυτοκίνητο Mercedes A/C sedan taxi η τιμή ξεκινάει από 800€.

Σημαντικές παρατηρήσεις:

* Κατά την διάρκεια της οδήγησης στο εσωτερικό του οχήματος, οι οδηγοί παρέχουν σχολιασμό μόνο όταν αυτό κρίνεται ασφαλές. Η ασφάλειά σας αποτελεί την πρώτη μας προτεραιότητα.

* Η Ελλάδα έχει αυστηρούς νόμους και κανονισμούς σχετικά με την ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους. Για τον λόγο αυτό οι οδηγοί μας μπορούν να σας προσφέρουν σχόλια σχετικά με τις τοποθεσίες μόνο μέσα στο όχημα και πάντα εκτός αρχαιολογικών χώρων.

* Μόνο ξεναγοί με άδεια μπορούν να σας συνοδεύουν ή να σας καθοδηγήσουν στις τοποθεσίες που επισκέπτεστε. Αν θέλετε να έχετε προσωπικό ξεναγό παρακαλούμε να συμπεριλάβετε αυτό στο αίτημά σας και εμείς μπορουμε να το διευθετήσουμε. Βέβαια μπορείτε πάντα να χρησιμοποιέιτε τα αυτόματα συστήματα ξενάγησης των αρχαιολογικών χώρων.

* Οι οδηγοί θα σας αφήσουν όσο πιο κοντά είναι επιτρεπτό στους τόπους επίσκεψης και σύμφωνα με τους νόμους κίνησης της Ελλάδα. Στο ίδιο σημείο θα σας περιμένουν για την αναχώρηση.

* Οι τιμές περιλαμβάνουν όλους τους φόρους, καύσιμα, ασφάλεια και τέλη στάθμευσης. Δεν περιλαμβάνουν εισητήρια σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία. Ρωτήστε μας για τις τιμές των μουσείων και των αρχαιολγικών χώρων.

* Επίσης δεν περιλαμβάνονται η διαμονή σε ξενοδοδχεία, φιλοδωρήματα το φαγητό και προσωπικά σας έξοδα του ταξιδιού. Εαν το θελήσετε είμαστε στην διάθεσή σας να κλείσομε για εσάς ξενοδοχεία και εστιατόρια για την διαμονή σας σε πολύ καλή ποιότητα και τιμή.

Τρόποι πληρωμής:

Η πληρωμή για την εκδρομή γίνεται σε Ευρώ στο τέλος του ταξιδιού σας. Μπορείτε επίσης να προ-πληρώσετε μέσω PayPal ή πιστωτικών καρτών (Visa - Mastercard - American Express). Απλά ενημερώστε μας μέσω e-mail αν θέλετε προπληρωμή.

Επιπλέον πληροφορίες

Επικοινωνήστε με την Taxipoint για να σχεδιάσουμε μαζί το εκδρομικό πακέτο που επιθυμείτε

Επικοινωνία