Η Αθήνα την Ημέρα

a-day-at-athens-banner

Επισκεφθείτε μία από τις πιο ιστορικές πόλεις της Ελλάδος την Αθήνα και γνωρίστε τα αξιοθέατα της πρωτεύουσας όπως την Ακρόπολη και το παναθηναικό στάδιο.

Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας. Είναι από τις παλαιότερες πόλεις του κόσμου, με την καταγεγραμμένη ιστορία της να φθάνει ως το 3.200 π.Χ. Η Αρχαία Αθήνα, μια περιτοιχισμένη πόλη, ήταν μία πανίσχυρη πόλη-κράτος, που αναπτύχθηκε παράλληλα με το λιμάνι της, το οποίο αρχικά ήταν το Φάληρο και αργότερα ο Πειραιάς. Κέντρο των τεχνών, της γνώσης και της φιλοσοφίας, έδρα της Ακαδημίας του Πλάτωνα και το Λυκείου του Αριστοτέλη, αναφέρεται ευρέως ως λίκνο του Δυτικού πολιτισμού και γενέτειρα της δημοκρατίας, κυρίως λόγω της επίδρασης των πολιτιστικών και πολιτικών επιτευγμάτων της κατά τους 5ο και 4ο αιώνες π.Χ. στο υπόλοιπο της τότε γνωστής Ευρωπαϊκής ηπείρου. Μια κοσμοπολίτικη μητρόπολη σήμερα, η σύγχρονη Αθήνα είναι το κέντρο της οικονομικής, χρηματοπιστωτικής, βιομηχανικής, πολιτικής και πολιτιστικής ζωής της Ελλάδας.

Γνωρίστε λοιπόν την Αθήνα από κοντά καθώς μετακινήστε με την Taxipoint:

Περιοχές που θα επισκεφθείτε:

 • Τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.
 • Τις Στήλες του Ολυμπίου Διός.
 • Την Αψίδα του Αδριανού.
 • Το Παναθηναϊκό Στάδιο.
 • Το Προεδρικό Μέγαρο.
 • Το Λόφο του Λυκαβηττού.
 • Το Κτίριο της Βουλής.
 • Τον Άγνωστο Στρατιώτη.
 • Την Ακαδημία.
 • Την Εθνική Βιβλιοθήκη.
 • Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.
 • Την Παλιά Βουλή.

Διάρκεια περιήγησης:

Η διάρκεια της περιήγησης διαρκεί 8 ώρες. Επίσης μπορείτε να επιλέξετε μία σύντομη περιήγηση στην Αθήνα διάρκειας 4,5 ωρών περίπου.

Τι να προσέξετε:

Κατά την επίσκεψή σας ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω του θερμού κλίματος να είσαστε εφοδιασμένοι με γυαλιά ηλίου, αρκετό νερό και άνετα ρούχα - παπούτσια. Η πρόσβαση στον Λόφο της Ακρόπολης είναι δύσκολη για άτομα με κινητικά προβλήματα καθώς θα χρειαστεί να περπατήσετε αλλά και να προσπεράσετε αρκετά φυσικά εμπόδια. Η φωτογράφιση επιτρέπεται. Οι οδηγοί μας θα σας βοηθήσουν ώστε να επιλέξετε το κατάλληλο μέρος για να έχετε μοναδικά πλάνα φωτογράφισης.

Κράτηση - τιμές:

Οι τιμές διαμορφώνονται ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων που συμμετέχουν και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιείται.

Ενδεικτικά για τρία έως τέσσερα άτομα με αυτοκίνητο Mercedes A/C sedan taxi η τιμή ξεκινάει από 180€ για ολόκληρη μέρα (8 έως 10 ώρες) ή από 100€ για μισή μέρα (5 ώρες)

Σημαντικές παρατηρήσεις:

* Κατά την διάρκεια της οδήγησης στο εσωτερικό του οχήματος, οι οδηγοί παρέχουν σχολιασμό μόνο όταν αυτό κρίνεται ασφαλές. Η ασφάλειά σας αποτελεί την πρώτη μας προτεραιότητα.

* Η Ελλάδα έχει αυστηρούς νόμους και κανονισμούς σχετικά με την ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους. Για τον λόγο αυτό οι οδηγοί μας μπορούν να σας προσφέρουν σχόλια σχετικά με τις τοποθεσίες μόνο μέσα στο όχημα και πάντα εκτός αρχαιολογικών χώρων.

* Μόνο ξεναγοί με άδεια μπορούν να σας συνοδεύουν ή να σας καθοδηγήσουν στις τοποθεσίες που επισκέπτεστε. Αν θέλετε να έχετε προσωπικό ξεναγό παρακαλούμε να συμπεριλάβετε αυτό στο αίτημά σας και εμείς μπορουμε να το διευθετήσουμε. Βέβαια μπορείτε πάντα να χρησιμοποιέιτε τα αυτόματα συστήματα ξενάγησης των αρχαιολογικών χώρων.

* Οι οδηγοί θα σας αφήσουν όσο πιο κοντά είναι επιτρεπτό στους τόπους επίσκεψης και σύμφωνα με τους νόμους κίνησης της Ελλάδα. Στο ίδιο σημείο θα σας περιμένουν για την αναχώρηση.

* Οι τιμές περιλαμβάνουν όλους τους φόρους, καύσιμα, ασφάλεια και τέλη στάθμευσης. Δεν περιλαμβάνουν εισητήρια σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία καθώς και τα έξοδα φαγητού και φιλοδωρήματα.

 

Τρόποι πληρωμής:

Η πληρωμή για την εκδρομή γίνεται σε Ευρώ στο τέλος του ταξιδιού σας. Μπορείτε επίσης να προ-πληρώσετε μέσω PayPal ή πιστωτικών καρτών (Visa - Mastercard - American Express). Απλά ενημερώστε μας μέσω e-mail αν θέλετε προπληρωμή.

Επιπλέον πληροφορίες

Επικοινωνήστε με την Taxipoint για να σχεδιάσουμε μαζί το εκδρομικό πακέτο που επιθυμείτε

Επικοινωνία